Tjernobyls rabatt

Vi har haft ett sidoprojekt i korsningen Kopparbergsvägen – Östra Ringvägen. Projektet har vi länge kallat Tjernobyl så då kan ni tänka er förutsättningarna på platsen. Det är en slags park mitt emot kyrkogården. En gammal vacker fontän står mitt i men som ingen riktigt lägger märke till. Jorden är ganska förorenad och lämpar sig inte för att odla ätbart. Men någonting ville vi stadsodlare ändå göra. Peab äger tomten och de var snälla att låta oss plantera. Vi tackar och bockar!

I en halvmåne runt fontänen anlade vi en liten rabatt och sådde blomfrön och planterade ut solrosor. Vi visste inte om det skulle brista eller bära. Vi ville försköna platsen med enkla medel. Nu börjar vi se resultat trots den varma sommaren. Anna har ihärdigt gått fram och tillbaka med vattenkannor som vi fått låna av kyrkogården där vi även fått hämta vatten. Även detta är vi innerligt tacksamma över!

Nu blomstrar det och folk börjar lägga märke till det underliga grönområde med den vackra gamla fontänen. Och visst, vår lilla rabatt är långt ifrån perfekt eller ens ogräsfri. Men tittar en person dit och upptäcker lite skönhet på den lilla plätten så känns det riktigt bra och värt varenda minut.

IMG_1996IMG_2004

IMG_1998

/Bodil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s