Prästgatan i city

Kom och va med och odla mitt i stan!

Mittemellan Västerås Stadshotell och Klippans parkering, har Domkyrkan sitt kansli. De tog med glädje emot förslaget om att låta oss odla ätbara växter i deras trädgård som vetter mot gatan. Poängen med att ha en ätbar odling så centralt är att visa allmänheten att det är möjligt att odla sin mat, även i en urban miljö. Dessutom tycker vi att det är lika vackert med ätbara växter som icke ätbara.

Första sommaren 2013 odlade vi bara i odlingslådorna som heter Earthboxes. De är anpassade för mobila odlingar och kan med deras hjul dras runt som man önskar. De har också ett värdefullt vattenmagasin som gör vattning mer enkel. Vi odlade majs, malabarspenat, chili, tomat, aubergine, tomatillo, potatis, jordärtskockor, mangold mm.

Prästgatan 2013 DSC_3048

Sommaren 2014 utökade vi odlingen med en länga med pallkragar och odlade majs, tomater, potatis, mangold, aubergine, chili, zucchini, örter, gurka, röd- och gulbetor, svartkål, solrosor, vit- och gullök, bondbönor, stevia, sötverbena med mera.

Pallkragar prästgatan 2014_redigerad-1

Odlingsåret 2015 är igång. Vi är omkring 10-12 aktiva medlemmar/odlare i dagsläget som är i full gång att förkultivera de växter som vi ska ha i odlingen detta år. Är du intresserad av att vara med och odla med oss mitt i stan, är du så välkommen att höra av dig. Vi vill gärna ha fler i vår odlingsgrupp som kan dela vårt arbete och gemenskap. Tidigare odlingserfarenheter är inget krav. Odlingsgruppen drivs i studiecirkelform (Vuxenskolan). Tillsammans planerar, iordningställer och sköter vi odlingen under handledning av, Johannes Wätterbäck (Farbror Grön).  Alla som varit med får dela på skörden.

/Johannes mfl

johannesw71@hotmail.com

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s