Gröna Mimer Jakobsbergsgatan

Vi är för närvarande fyra familjer i ett hyreshus som odlar grönsaker tillsammans runt husknuten. Det är Gröna Mimer som har hjälpt oss med material, jord och även ett växthus.

I år är det fjärde året vi odlar tillsammans.

Innan vi började odla tillsammans kände vi inte varandra, vi hejade på varandra på gården eller i tvättstugan. På en föreläsning kom Johannes i kontakt med Mimers trädgårdsmästare Inga som berättade om projektet Gröna Mimer som låter hyresgästerna ta hand om sin egen trädgård. Det var bara att börja ringa på hos grannarna och fråga om det också ville vara med. Alla 6 familjer i huset var positiva och den första våren ordnade vi tillsammans med odlingsbäddar, lådor, sådd, plantering, skötsel och skörd. Plötsligt ville vi hellre vara ute än inne. Odlingspratet oss grannar emellan utvecklades till prat om allt möjligt. Barnen i huset började leka med varandra ute och på ett år hade vårt grannskap utvecklats från ingenting till en otrolig gemenskap.

Varje år har odlingen utvecklats med nya odlingsplatser och nya grödor. Detta år har vi även få bikupor på gården. Vi hoppas på nyslungad honung framöver.

I filmklippet ovan visas en del av vår tillsammansodling, där vi samodlar grönsaker och sommarblommor.

Vill ni veta mer om oss eller komma förbi på en titt hör av er till johannesw71@hotmail.com. På bloggen farbrorgron.se delar Johannes och Theres med sig av sina odlaräventyr ihop med grannarna.

/ Johannes, Theres, Louise, Samira, Terri mfl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s