Takfarmen

Visste ni att det finns ett tak vid stora gatan i Västerås som har ett växthus, 26 Earthboxar och 14 större odlingslådor som varje år blir en höghöjdoas med välsmakande grödor?

Christoher hade länge funderat i banorna att utveckla sitt annars så vanliga odlande på kolonilotten till, högre nivåer och började leta efter spännande tak. Samtidigt hade han läst om Johannes stadsodlingar och mailade en dag om sina planer.

Vi, Christohper och Johannes, träffades, tittade på tak och bestämde oss för att prova. Länsförsäkringar nappade på vår idé och gav oss deras takterrass till låns. Vi provar allehanda grönsaker och alla stormtrivs. Vi har dock satsat mest på Chili och skördar mellan 20-30 kg per år. Av dessa gör vi syrade såser.

Vår drivkraft var först och främst att prova att odla på ett annorlunda ställe, nu kan vi inte tänka oss att vara utan terassen med tanke på dess fantastiska möjligheter ur odlingssynpunkt.

Håll koll på takfarmenbloggen (takfarmen.wordpress.com) när vi har öppet hus. Där finns också mer information om takodlingen.

/ Christopher Hult och Johannes Wätterbäck

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s