Stadsodlarna på Tunby kolonilott

I år har vi expanderat och tagit över lott 81 på Tunby Kolonilottsförening. Det är rätt mycket arbete på den stora ytan och vi har tillsammans tagit flera krafttag för att få i ordning den inför säsongen. I spöregn, solsken, vind och torka har vi arbetat och nu återstår inte mycket oarbetad jord. Vi har använt jordfräs och muskelkraft för att få till odlingsbäddar och har vänt i plantjord, algomin, gödsel och lite mull. Riktigt fint och fräscht! Vi har redan hunnit sätta potatis, vitlök, gullök, grönkål, vallmo, rödbetor och lite sallad. Från tidigare ägare fanns redan rabarber, hallonbuskar, gurkört och gräslök. Tanken är lite den att på lotten ska det odlas sådant som inte kräver alltför mycket omsorg och närvaro då ingen av oss aktiva bor i närheten. Om du är intresserad av att hjälpa till på Lotten, oavsett om det är fyra gånger i veckan eller en gång i månaden – kontakta oss. Vi uppskattar all hjälp!

Såhär såg Lotten ut när vi övertog den. Maskrosorna hade makten och odlingsbäddarna syntes knappt under ogräset.

Image

Trots spöregn var en tapper skara på plats i slutet av april för att påbörja arbetet. Alla våra ”grannar” var redan färdiga med sina lotter och hade redan planterat ut vissa grödor.

Image

Några veckor senare börjar det ta sig och vi tog makten över maskrosorna.

Image

Fortsättning följer!

//Bodil

2 tankar på “Stadsodlarna på Tunby kolonilott

  1. Vi har precis tagit över lott 16 på tunby. Idag var första dagen och det är MYCKET jobb med den. Vi ska försöka få dit en jordfräs och sen blir det till att få lite frön i jorden. Kommer över och hälsar på någon dag, kan nog hjälpa till med nåt så snart vi fått lite ordning på den vi har.

    • Anders Larsson – Vad kul! Hojta till om ni behöver hjälp och så kan vi hojta till när det är kaffepaus! Om ni går förbi vår lott så ser ni ju att det är massor kvar att göra för oss också. Men det kommer en ny säsong nästa år 😉

      //Bodil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s